Aquest lloc està fet per gent imperfecte i en som perfectament conscients...gràcies per la teva comprensió!

Arts plàstiques Biblioteca Esdeveniments Esport General

Setmana del Dia de la Dona

Aquest any com el dia de la dona queia en diumenge vàrem decidir celebrar-lo una mica abans i per doble partida.

El dia 05 de Març vam començar la festa amb la desfilada de Confecció i Perruqueria on les noies van mostrar tot el que havien après a l’ activitat ocupacional de confecció i a l’activitat ocupacional de perruqueria. El resultat…. Espectacular!  Vestits, pantalons, abrics, camises, xandalls,… tot fet per les nostres noies de Wad-Ras. I les models perfectament pentinades i maquillades…  res que envejar a qualsevol passarel·la.

Amb aquest inici tan brutal vam continuar al pati amb el Manifest del Dia de la dona, realitzat per dones de diversos centres penitenciaris i algunes noies del centre, juntament amb la referent de Gènere, la Laia (Biblioteca). En català i castella, vuit noies del centre van fer la lectura del mateix que va ser molt aplaudida per tots.

Va ser un manifest ple de reivindicacions i amb un final clar i concís:

CALLADITAS NO ESTAMOS MAS GUAPAS!

La lectura del manifest va anar acompanyada de les pancartes fetes al taller d’Expressió Artísitica.

A continuació va parlar el Secretari General de Serveis Penitenciaris donant-nos ànim i que continuem lluitant pels nostres drets i tot seguit la Presidenta d´ARED, la Judit Mascó, va fer un breu discurs i va procedir a la entrega de premis ARED a 12 noies del centre que havien destacat per algun motiu.

Vam continuar amb la recollida del menjar que el catering d’ ARED ens havia fet  a tots el presents amenitzant-lo amb cançons cantades per una interna i un tutor.

Vam dinar, vam riure, vam ballar amb un seguit de cançons que van possar a mode de discoteca i despres vam fer el pase de la pel·licula “Mustang”, molt recomanable!

Durant unes hores ens vam oblidar dels nostres problemes.

El dia 06 de Març varem fer una taula rodona,amb la col·laboració de diverses dones reconegudes en les seves professions, “La imatge de la dona als mitjants de comunicació”. Moltes noies van assistir i van poder expressar-se amb llibertat sobre aquest tema.

Vam continuar el dia 08 de Març amb la assistència del grup de teatre del C.P. Lledoners. L’equip de gestores, acollida i el grup de teatre del nostre centre els va rebre i els hi va ensenyar el centre on vivim.

A més també van estar al pati amb totes les noies, parlant de les nostres experiències, explicant com es el centre i les activitats que desenvolupem també vam fer un pica-pica al gimnàs on vam acabar de confraternitzar.

Desprès de fer un dinar de germanor a la biblioteca nois i noies dels grups de teatre dels dos centres vam continuar la jornada amb diferents activitats al Saló d´actes.

Els nois de Lledoners van representar de les peces de microteatre “Cafè Hippodrome” , “Tequila” entre d´altres i es va fer una mostra del taller de dansa impartit per l’Institut del Teatre amb l’ actuació de noies del centre, a més de la petita intervenció de les noies del nostre grup de teatre “Aguarrás” que van cantar de forma espontánea la cançó reivindicativa “Yo no soy esa”.

Per acabar la tarde es va fer un breu concert amb varies noies del centre que acompanyades amb la guitarra ens van fer gaudir de la seva veu i el seu àngel.

En fi, han sigut uns dies molt moguts, on hem sortit de la rutina i hem conegut gent nova.

Agraïm al Grup de Teatre de Lledoners per la seva asistencia al centre, també a qui ho hagi fet possible, esperem que tots els nois quedessin contents i s´emportessin un bon record d’aquest dia, igual que nosaltres.

Vam gaudir de la seva actuació i de la seva companyia, els hi desitgem tota la sort del món!

També volem agrair a Taller de pintura, CFO Confecció i CFO Perruqueria, Referent de gènere, Gestores culturals, Biblioteca, Expressió artística , ARED, Esport, Biblioteca, AFOCER, Teatre C.P. Lledoners, Aguarràs, Institut del teatre, a tots els professionals que han fet possible aquests dies i a les noies per participar en aquestes jornades.

Gracies!

I feliç dia de la dona!

 

 

Laia S.