Aquest lloc està fet per gent imperfecte i en som perfectament conscients...gràcies per la teva comprensió!

General

TEATRE : “LAS FRITAS”

Las Fritas és una companyia de teatre feminista formada per tres joves actrius que es van conèixer al Col·legi de Teatre de Barcelona.

Els nostres espectacles estan tractats des d’una perspectiva de gènere i amb un objectiu crític i reflexiu. Nosaltres entenem el teatre com, no només un acte de consum cultural, sinó com un moment i un espai social, catàrtic i reivindicatiu, que transcendeix més enllà de la “baixada del teló”.

El passat 6 de novembre vam tenir el privilegi de poder gaudir d’elles en una visita al centre que va tenir una molt bona acollida, en bona part per la sensibilització que tenim cap els temes de perspectiva de  gènere.
Xiomara va ser una de les assistents, i en una petita entrevista ens ho explica:

 

-Per qué et va agradar l’obra?

Perqué em vaig sentir identificada i  perqué que  es una forma de comunicació ideal per fer-li obrir els ulls a homes i dones.

-Qué és el més et va agradar :

El moment en que una de les participants va explicar que a la seva feina li obligaven a mostrar-se com una dona a l’ús: maquillatge, vestimenta, actituts, etc.

Aquest model es trenca amb informació, sensibilitzacio i amb una determinació personal que digui prou al masclisme , als maltractaments, als abusos…

L’obra va tenir una bona acollida i va facilitar que els que hi eren presents puguessin debatre al voltant de les seves preocupacions, i poder contrastar experiències i poder respondre a inquietuts  personals.

Feminisme ve d’igualtat , d’equilibrar les actitus d’homes cap a dones i viceversa, en un esperit de respecte i equitat.